logo
Published on Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezete (http://voroskereszt-heves.hu)

Tagság, helyi szervezetek, önkéntesek

By admin
Létrehozva 03/05/2008 - 19:06

A Magyar Vöröskereszt valószínűleg a legnagyobb taglétszámmal rendelkező társadalmi szervezetek (egyesületek) közé tartozik.
A 2006. évvel bezárólag Heves megyében évente 7.500-8.000 magánszemély fizette a jelképesnek is alig nevezhető tagdíjat.
Az alapszabály 2007. évi módosítása után változott a helyzet; taglétszámunk az elmúlt évben jelentős mértékben lecsökkent. Egyre kevesebb a munkahelyi szervezet, míg a települések 50%-án van regisztrált lakóterületi vöröskeresztes csoport.

Vannak kiválóan működő vöröskeresztes közösségek, melyek minden akcióból kiveszik a részüket, de sajnos akadnak olyanok is, ahol a tagok aktivitása kimerül a tagbélyeg megvásárlásában.

A térítésmentes munkát végző önkénteseink egy része sem fizet tagdíjat, viszont szabadidejét feláldozva 200 vagy 500 forintos tagdíjnál sokkal nagyobb értékű fizikai, szellemi vagy szervezői tevékenységgel járul hozzá a célok megvalósításához.
Statisztikáink szerint önkénteseink a véradások előkészítésében, az ifjúsági programok lebonyolításában, s legújabban az élelmiszersegélyezésben a legaktívabbak.


Source URL:
http://voroskereszt-heves.hu/node/15