logo
Published on Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezete (http://voroskereszt-heves.hu)

Társadalmi irányítás, testületek, jogkörök

By admin
Létrehozva 03/05/2008 - 19:07

Az egyesülési törvények és szervezetünk Alapszabályának megfelelve a Vöröskereszt megyei és területi szervezeti szintjein érvényesülnie kell a társadalmi irányításnak, ellenőrzésnek.
Az elvi iránymutatást végző testületek, a vezetőségek 5-7 tagúak; élükön a megyei elnök illetve a területi elnökök állnak. Megbízásukat a négy évente tartandó tisztújító közgyűlések küldöttjeitől kapják.

A megyei vezetőség elnöke, 1992. óta dr. Gyetvai Gyula.
Fontos szerepet tölt be még a megyei ellenőrző bizottság, mely a szervezet gazdálkodásának számviteli adminisztrációjának felügyeletén túl ellenőrizheti a mozgalmi, szakmai és vállalkozási tevékenység valamennyi mozzanatát.
A 2008. év kongresszusi év a Vöröskereszt életében, azaz idén szeptemberben sor kerül a megyei testületek tisztségviselőinek újra- illetve megválasztására is.

A Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezet, mint származtatott jogi személyként működő kiemelten közhasznú szervezet, minden évben közhasznúsági beszámolót készít az előző évi tevékenységéről és gazdálkodásáról. A közhasznúsági jelentést a mérlegbeszámolóval együtt a megyei küldöttértekezlet vitatja meg, s fogadja el.


Source URL:
http://voroskereszt-heves.hu/node/16