logo
Published on Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezete (http://voroskereszt-heves.hu)

Az Ifjúsági Vöröskereszt

By admin
Létrehozva 03/05/2008 - 19:08

A Vöröskereszt mozgalomnak kezdetektől fogva kiemelten fontos területe a gyermek- és ifjúsági korcsoporttal való foglalkozás, s az ennek a munkának szervezeti keretet biztosító Ifjúsági Vöröskereszt.

Megyénkben jelenleg 8 általános iskolában és 2 középiskolában működik vöröskeresztes bázisiskola. A programokról készült jelentések szerint önkénteseink nagyobbik része az Ifjúsági Vöröskereszt aktivistái közül kerülnek ki.Különösen jól működnek az IVK- s csoportjaink Egerben, Hatvanban és a gyöngyösi Károly Róbert Főiskolán.

A megyében folyó ifjúsági tevékenységet 2008. elejétől Takács Bernadett IVK- elnök, s helyettese Magyari Anna koordinálja.
A megyei rendezvények szorosan illeszkednek az országos programokhoz, s ifjúsági területen különösen szoros a regionális szintű együttműködés. Önkéntes találkozók, táborok, képzések kerülnek lebonyolításra a nógrádi és borsodi vöröskeresztesekkel közösen. A programok lebonyolításához szinte kizárólag pályázati támogatásokat használunk fel forrásként.


Source URL:
http://voroskereszt-heves.hu/node/17