logo
Published on Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezete (http://voroskereszt-heves.hu)

Téli krízis enyhítő programok

By admin
Létrehozva 03/05/2008 - 19:12

A megyei szervezet kiemelt programjai közé tartozik 1990-es évek elejétől a nagyobb városokban élő legrászorultabb lakossági csoportok segítése.

Az Egerben, Gyöngyösön és Hatvanban közterületein életvitelszerűen tartózkodó hajléktalanok téli időszakban történő támogatása rendszeres feladatot jelent területi irodáinknak.

Egerben 1992-től szervezzük ingyenes melegétel-osztásainkat heti-kétheti rendszerességgel. Ezt a szolgáltatást nem csak a hajléktalanok veszik igénybe. Az úgynevezett teásjáratokat a megyeszékhelyen és Gyöngyösön szervezzük a november-áprilisi időszakokban szinte kizárólag pályázati támogatásból.
E tevékenységnek köszönhetően a megye két legnagyob településén élő valamennyi hajléktalannak tudunk a téli időszakban minden munkanap reggelén meleg teát, zsíroskenyeret, almát, savanyú káposztát biztosítani.

Hatvanban minden héten egy alkalommal ingyenkenyeret oszt a Vöröskereszt.

Ahogy minden munkaterületen a téli krízisenyhítő tevékenységben is nélkülözhetetlen az önkénteseink munkája. Öt éve Egerben a középiskolások a reggeli teásjárat-típusú étkeztetések előkészítésében segédkeznek, míg felnőtt segítőink az étel-és kenyérosztások lebonyolításában közreműködnek.


Source URL:
http://voroskereszt-heves.hu/node/23