logo
Published on Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezete (http://voroskereszt-heves.hu)

Élelmiszersegélyezés

By admin
Létrehozva 03/05/2008 - 19:13

A Vöröskereszt megyei szervezetének legújabb programja alig több, mint két éves múltra tekint vissza.

Szervezetünk korábban is osztott eseti jelleggel nagyobb mennyiségben tartós élelmiszert a rászorult lakosságnak főleg jelentősebb természeti katasztrófák után.
2006. év elején kötöttünk együttműködési megállapodást a Magyar élelmiszerbank Egyesülettel. Ebben az évben a fent említett adományosztó szervezetnek köszönhetően 6 millió Ft értékű tartós élelmiszert juttathattunk el a megye rászorultjainak.

Továbblépést és a program kiszélesítését jelentette, hogy 2007-ben a Baptista Szeretetszolgálat Alapítványával is hasonló megállapodás aláírására került sor. 2007-ben összesen 35 millió Ft értékben 49.000 rászorult személy részesülhetett az adományokból. A liszt, cukor, tészta és egyéb élelmiszer a megye közel 50 településére jutott el. Az akcióban a helyi vöröskeresztes szervezeteken aktivistákon kívül legfontosabb partnereinknek a települési önkormányzatok vezetői és munkatársai számítottak.
Az élelmiszersegélyezés országos programgazdája; a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal vizsgálta szervezetünk országosan is egyedülálló nagyságrendű segélyezési tevékenységét 2008. januárjában.
A vizsgálat semmilyen hiányosságot vagy szabálytalanságot nem tárt fel, ezért is reméljük, hogy a jövőben hasonló mértékben folytatódhat a program.


Source URL:
http://voroskereszt-heves.hu/node/24