logo
Published on Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezete (http://voroskereszt-heves.hu)

Elsősegély képzések, ismeretterjesztés

By admin
Létrehozva 03/05/2008 - 19:16

A vöröskeresztes mozgalom a XIX. században a harctéren megsebesült katonák megsegítésének eszméjéből nőtt ki. Enyhíteni a sérült ember szenvedését, adott esetben menteni az életét a lehető leggyorsabban, ez az elsősegélynyújtás lényege.

A Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei is ezt tartják szem előtt, amikor minél több embert szeretnének kiképezni az életmentő eljárások avatott ismerőjének.
Alap-és középfokú oktatási intézményekben évente több száz gyermek és fiatal vesz részt tanfolyamokon. Közülük a legjobbak területi, megyei majd országos versenyeken bizonyíthatnak. Büszkék vagyunk arra, hogy Heves megyében 1994. óta két alkalommal is volt országos ifjúsági elsősegélynyújtó verseny.

1996-ban Egerben rendeztük meg a X. Európai Elsősegélynyújtó versenyt (FACE); a közel nyolcszáz résztvevő és érdeklődő vendég Európa 24 országából érkezett.

Van még fejlődni valónk a felnőtt korosztály képzésében. Ezen a téren a hangsúlyt a munkahelyi alap-és középfokú elsősegély-képzések szervezésére helyezzük.
Referenciaként említhetjük, hogy a megye legnagyobb munkáltatói közül, szolgáltatásainkat igénybe veszi a Mátrai Erőmű Zrt, és a hatvani Robert Bosch Elektronikai Kft. is.

Önkénteseink- s jelen esetben főleg a középiskolásokra számíthatunk - évente több tucat alkalommal tartanak elsősegély bemutatókat civil és egyéb közösségi rendezvényeken.


Source URL:
http://voroskereszt-heves.hu/node/30